*IKLAN DEH!!*

Tuesday, 6 December 2011

Buah apa ?

Assalamualaikum...

Uollz pernah jumpa x buah ni
aku pun baru 1st time tengok
selalunya buat ulam bunga dia jer
x tahu pulak ada buah macam gini
pokok ni ada kat belakang rumah my family..
jom pakat2 teka...
Mama sarahnajwan hanya dibenarkan komen
tapi tidak dibenarkan menjawabnya...hahaha

Selamat menjawab...

salam exora.....

21 comments:

Ujie said...

ohh..
no idea!

exora said...

ujie :
pokok n bunganya selalu tengok...

kakcik said...

buah apa tu?

ieda said...

kak sarah najwannn nanti kita ym2 jawapannyee ye ekekekek :)

LydSunshine said...

Buah kantan. Chey. Main petik je jawab.

LydSunshine said...

Buah kantan. Chey. Main petik je jawab.

exora said...

kakcik :
buah pokok kantan
selalu makan bunga jer..

exora said...

ieda :
mama sarah bz skrg tanda kertas spm..hehe, x dan nk ym

exora said...

lady :
tahniah yer...saya x tau pun pokok kantan ni ada buah, sbb selalu ambik bunga jer..

~ yus ~ said...

buah kantan ke tu? besarnya! ingatkan buah kelapa....hihi

exora said...

yus :
kecik jer yus...setiap satu biji tu besarnya mcm buah ara jer...

Ujie said...

ohh..buah kantan.

apsal pokok kantan kat kg saya tak penah pun nampak buah dia?? tu psl tak tau.

exora said...

ujie:
sama la saya pun, klu blk kg selalu ambik sendiri bunga kantan kt blkg rmh tp x penah lak jumpa buah dia...
sbb tu bila ayah saya bawa naik saya x dpt teka buah apa..hehe

diana said...

eh!!komen saya masuk spam ke??

sarah-najwan said...

aku banggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
sebab nama aku ade dlm entry mu....hahhahhaa

(ini dikira komen desss)

**serius royak..aku pom pestime tgk buah mugo ni...hehehe

c'axoera said...

apakah ini!!!!! eyhh nama kita serupa lah pulak kan heheehhe :D salam2 peluk2 :p


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

exora said...

Diana :
yer la diana, masuk spam...nsb baik diana tinggal jejak kan.

exora said...

ina :
klu aku x tulis kat n3 nama mu..
mesti mu oghe petamo jwab sbb dh tgk kt fb aku..hehe

exora said...

c'axoera...
salam kenal..yer la sama tp x serupa,hehe

wahida said...

la...bunga kantan rupanya...festaim tgk...jakun sat...

exora said...

wahida :
akak pun x pernah tahu pun sebelum ni..haha