*IKLAN DEH!!*

Monday, 26 September 2011

EG Tukar...

Selamat petang...

Bulan September ni
sekali lagi online ini dibuka 
untuk guru-guru yang berkeinginan
berpindah samada dalam atau luar negeri
dan antara guru2 itu, aku salah seorangnya...

Sudah lama aku berbakti
di negeri ini
tibalah masa untuk aku
mencari sesuatu yang baru
sesuatu yang mungkin tiada di sini
walaupun 'my boss' asyik memujuk
agar tunggu dulu...
sebab Tahun 2012 sek aku dicalonkan
untuk Sekolah Berprestasi Tinggi
banyak ganjaran yang dapat nanti katanya...

Jika diukur dari selesa
memang aku cukup selesa di sini
bilik, kelas, bangunan yang baru,
rakan2 yang sekepala dan yang paling penting
'boss' yang sangat baik dan faham masalah stafnya
namun itu semua perlu aku tinggalkan
demi 'suami' tercinta

cukuplah setahun setengah kami berjauhan
banyak masa, tenaga dan wang 
yang kami korbankan
selama berjauhan ini...

semoga permohonan ini
dipertimbangkan oleh mereka
yang di atas2 sana...


salam exora...
 

8 comments:

Kalamhati said...

mohon gak..hope ada rezeki nak balik klate..tp tak berharap sgt..takut kuciwa..huhu

Rozita said...

semoga berjaya!

exora said...

KH :nk buat mcmn negeri kita fofuler sgt, penuh jer memanjang...huhu

exora said...

Rozita : thanx ita...

Yasminhamid said...

semoga berjayaa.... ada keinginan jugak nak isi.. tapi dalam pertimbangan lagi sama ada perak atau kelantan. tunggu 2@3 thn lagi....

exora said...

yasmin...saya pun kalau bkn kerana komitmen pada keluarga, masih lagi ingin merantau...

Elih Japahar said...

mungkin ini singgahan pertama sy kat sini...tahniah sbb promote oleh kak diana, cara penulisan korang mcm serupa tapi tak sama hehe :)

exora said...

elih..thanx, welcome...