*IKLAN DEH!!*

Sunday, 21 August 2011

Mahalnyer...Tapi orang tetap beli

Salam pagi di hujung minggu...

Kalau baca tajuk n3 kat atas tu
Uollz boleh agak tak apa maksudnyer ?
yer laa mahal macam mana pun
orang tetap akan seronok jugak membelinya
setiap kedai yang jual benda tu tetap penuh
dengan orang ramai
tambah2 musim perayaan ni...

Rakan-rakan semua suka emas tak,
suka tak memakainya...
tahap yang macam mana tu
cer citer ckit...hehe
saya suka jgk tapi simple2 jer la
takde la sampai sarat kat leher n lengan tu kan
mcm akak2 n makcik2 kat kelate tu
jangan marah yer org2 kampung ku
bukan nak mengata tau
tapi kalau sarat2 sangat hilang pulak
eksklusifnyer, tak nampak elegen..
hehe...tu pendapat aku laa
 
pagi semalam...dalam dok berkira-kira
nak g shoping, tiba2 dapat mesej adikku yang k 5
mintak temankan dia cari cincin 
nak bertunang bulan Oktober nanti
k laa..aku pun ikut la ke satu daerah d n9 ni
daerah tu tersohor dengan emasnya 
dikatakan agak murah sikit..mungkin sebab
sewa kedai kat situ murah kot...
setiap kedai yang kami masuk tu
penuh orang..bkn tengok2 saja tau
masing2 beli...orang yang bayar sebelum kami tu
RM3k lebih tau kluar dari handbag.....
tu dia...mahal macam mana pun,
mereka tetap simpan duit kan untuk
perhiasan diri yang sangat bernilai tu

aku pun sama...sibuk meneman
alih2 aku pun terjebak sama
tapi barang aku tu tak sampai RM200 pun
murah n kecik jer...
adik aku pun beli la 2 bentuk cincin
masa pukul 1pm kami dah nak balik
lagi ramai yang masuk ke kedai..hehe
itulah senarionya wanita dan emasss....


Selamat meneruskan persiapan hari raya...


salam exora.....








11 comments:

Yasminhamid said...

singgah jugak kedai emas semalam. saja jamu mata. tapi bila tgk harganya rm 200/gm.. takut jadiknya.. hihihi..

exora said...

yasmin : kat mn tu...lg mahal, tmpt sy pergi tu RM169/gm jer..byk beza tu

diana said...

saya pun lebih suka yang kecik dan simple...
pakai sarat2 sangt
satgi orang ragut pulak..
hehehe..

**************
pasal entry segmen tu
cara nak letak gambar tu..
pi kat gambar klik kanan kat mouse tu..
lepas tu klik kat "save image as.."
kemudian simpan kat file.
masa buat entry upload gambar yang exora save tadi.
nampak tak optian yang ada kat create post tu ada icon add image..
klik situ dan pilih gambar tadi.
kemudian upload la..

kalau tak tahu jugak tak pe..
tak letak gambar pun tak pe...:)

ieda said...

pada akak beli ikut kemampuan .. dgn rege skrg x mampu uuuuuuuu huuh :)

Amy Syaquena said...

Amy tak berapa minat dengan barang kemas , kalau pakai pun alakadar je tapi sekrang ni amy memang gila dengan emas bukan kerana nak melaram tapi kerana investment yang berbaloi..

exora said...

Diana : thanx bg penerangan pjg lebar, ble ganti tmpt sifu sy ni yg tgh kemabukan tu...hehe, nti sy cb..

exora said...

ieda : sy pun krg mampu dah nk beli, tp bila msk kdai emas..lp igtn skjp, hihi

amy : tu la mggu lps baru dok bertanya kbr psl dinar tu..nk bli konon2nye..tp lain pulak hala duit2 yg ada tu..huhu

Hanis Azla said...

mmg penuh kedai2 emas time2 nak raya ni.. dulu2 tu rajin juga menukar bila nak raya.. skrg ni dah tak berapa berminat sgt.. mungkin sbb harga kot.. he..he.. skrg ni pakai apa yg ada yg serba satu tu ajelah.. cukuplah buat syarat..

Azhariah Zuber said...

betul2..harga emas mahal...

exora said...

btul tu hanis...sy pun sama, ckp la dgn apa yg ada buat ms ni..keinginan tu ada tp bla tgk harga yg tinggi sgt, control la diri..hehe

exora said...

azza: btul tu...dah la beli mahal, nk pakai pun takut2 jgk..tkt kn ragut...