*IKLAN DEH!!*

Thursday, 21 July 2011

Macam-macam hal...

Salam semua...
lamanyer x buat n3,
sori la yer kalau ada
rakan-rakan blogger yang menyinggah,
tapi xder pun story baru...
2,3 hari ni...
macam2 hal jadi,
saya x sempat update blog...

Jumaat - Selasa cuti,
balik kampung,
patutnyer Isnin malam dah balik ke n9...
tapi train yang di tunggu x muncul2...
sampai pukul 2 pagi 'ccongok' dok tunggu,
rupa-rupanya TANAH RUNTUH area k.krai...
huhuhu....terpaksalah ambik mc hari selasa,
sian my hubby...
patutnyer lepas hantar saya kul 11pm,
dia terus balik ke k.besut,
pagi esok dia kerja...

keesokan paginya pulak...
pergi lagi ke railway station,
rramai sgt2 orang...
jalan keretapi dari k.krai ke gm blum ok,
dengan itu semua yang naik dari JB ke TUMPAT,
dan dari KL ke Tumpat...
terpaksa memuntahkan penumpangnyer di GM sahaja...
dan sebanyak 11 buah bas yang akan hantar diorang
ke bandar2 yang seterusnya.....
teksi..kehabisan,
prebet sapu pun semua dh penuh penumpang...
larisssssss...
sian diorang...tunggu bas x muncul2...
sama la dengan aku pun...
x dapat nak balik ke n9...
terpaksa tolak tiket semula...
dan my dad yang jadi mangsa,
dia offer suruh bawa kereta satria,
tapi aku rasa was2 sebab dh lama x bawa kereta manual...
dah la nak melalui bukit bukau kat merapoh ke k.lipis nanti,
pas2 melalui jemmm yang teruk kt mrr2...takut pulak rasanya,
kot2 la berundur lak kereta tu...hehe,
walhal sebelum 2 thun kebelakangan ni,
aku agak master jugak la bw keta tu...
lalu ayah dan ibuku bersama-sama menghantarku..
sebab my hubby dah balik kul 5am...selepas tertidur sekejap
balik dari hantar aku malam tu..


petang semalam aku sampai di n9...
my parents ada dirumah ku sekarang,
mereka akan meneruskan perjalanan,
ke rumah anak-anak yang lain,
2 orang di melaka dan,
seorang di johor...
ermm, sesi menziarah anak2...
ada hikmahnyer...
di sebalik dugaan yang di beriNya..
hehe..

kejadian ini buatkan aku serik,
nak naik ktm lagi...
tapi bila pikir lagi sekali,
banyak senangnyer balik ngan ktm,
untuk cuti yang x lama la...
bes...naik jer, boleh tidur,
boleh g makan2 kat kantinnya...
agak santai la.. .
sebab tu saya lagi suka naik ktm dari bas...



sekianlah sahaja n3 saya untuk hari ni...



salam exora...




4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..saya tak pernah naik ktm..agaknya seronok kot?klu nak gi kelantan..naik je tido,gi kantin..pastu smpi.so tak perlu pk hal2 lain.

sarah-najwan said...

hahhahaa..zmn aku naik ketepi ni..zmn dok U dulu la wey..hehhe..goyang2 dok dale tu...

exora said...

sis lydia..memang pun, tp klu naik ke destinasi jauh sgt boring gak kot,
mcm sy dr seremban ke g.musang ok r, x lama sgt...yer la dlm tu semua ada, surau pun ada..

na...skrg mn leh naik ktpi dh wei,
deret dh belake, puah la nk tepik ko bdk2 tu dle ktapi...tp kan bdk2 meme suka naik ktm.

miss_nia said...

banyak betul halangan y awk hadapi.. sabo je la..