*IKLAN DEH!!*

Thursday, 28 July 2011

RIANG HATIKU.....

Selamat tengahari...

Hari ni x sabar rasanya
menunggu kedatangan suami ku
di esok pagi...
rakan pembaca jangan salah faham yer
saya x sbr tunggu dia ada 2 sbbnye

yang pertama 
esok dia akan bawa sekali
baju raya yang dah siap dijahit
kain sutera yang sarat berbatu-batu kristal
yang saya beli secara hutang, hehe
2 bulan lepas
agak x mampu untuk membeli secara cash tu
maklum lah ghegenyer hampir setengah ribu tu
lagipun cash n htg sama jer harganye
maklum la yang jual tu ustazah...
so, baik laa saya hutang kan
wpun x brp gemar gak wat hutang ni
yer la bkn apa kot2 la x pjg umo
susah lak nanti yer...
campur ngan upah jahit lagi
nasib baik jahit ngan aunty suami saya
murah ckit...
thn lepas tempah ngan chinese
RM 85 tu...just baju kurung pesak gantung jer
tapi bila pakai selesa la 


sebab yang keduanya
x sabar2 nak ajak g ekspo pertanian
MAHA peringkat n9
dekat jer sebelah rumah saya
bersebelahan  ngan Stadium Tuanku Abdul Rahman,Paroi
macam2 ada, pokok2, bunga2an, buah2an...hiasan, pakaian..
dah pergi sabtu lepas ngan my nephew
tp just beli makanan n buah2an jer
x dapat nk beli bunga
berat nak bawa...
sebenarnya tuan kedai tu ble hantarkan kat kereta
tapi xper r..nk gak tggu suami yang belikan
hehehe...x baik kan...
yang pertama sekali saya nk bunga matahari...
dh tya hari tu
RM15 sepokok...ada bunga dh kembang 3 kuntum
besarrr...cantikkk...
saya memang suka bercucuk tanam...hehe

okey..semoga hari esok kan menjelma lagi...

salam kedamaian...exora.....



12 comments:

Amy Syaquena said...

Suka bercucuk taman ye untung la awak kalau sekali bercucuk tanam menjadi , amy x minat sangat sebab selalu kalau bercucuk tanam confirm bunga tue mati huhu..tangan panas sangat

exora said...

hehe..cuba lg amy, sy insyaAllah la..
jarang yg x jd..tp kdg2 ada jgk yg x sesuai..tambah2 klu bunga tu beli kt cmeron..plg lama pun 2,3 bulan pastu mampuih jgk..tp kaktus ok laa..

Yasminhamid said...

teringin bila tengok orang bercucuk tanam.. tapi saya dok apartment.. tak ada tanah..

Papa Mifz said...

rumah kat paroi..? saya membesar kek rasah jaya somban..:)

Hanis Azla said...

oh.. itu yg tak sabar2 tu.. wah raya ni melaram sakanlah dengan baju etengah ribu tu yer.. sure cun punya.. saya ni suka tgk pokok2 kat rumah org.. tapi rumah sendiri kosong aje tak berbunga.. pokok depan rumah yg developer tanam aje yg ada.. he..he..

exora said...

yasmin: apartmen ble jgk..beli 2,3 pasu n tnm pokok2 jns keladi or daun hijau...

papa mifz:
ooo yer ke...rmh sy kat sebelah kompleks belia n sukan ni, jalan kaki jer g senamrobik hr mggu..

hanis:
beli la ada 5 pasu pun dh ckp berseri halaman...saya pun x ler meriah mana sbb rumah sewa, mls nak beria2 sgt...byk tnm terus kt tanah jer..

sarah-najwan said...

rega setgh ribu..mahal weh..kalu mu pakai baju tu..mesti berat..keh3..sb sarat ngan KRISTAL..

aku pkai baju skoloh je buat baju raya....

slmt bercucuk tanam..aku xpenah buat..pok eid je yg rajin tanam2 ni..hehehe

exora said...

keliling mah mu ada bunga x wei...tane la skit2..berseri rmh tu nti.

Acik said...

untunglah org ada cik abang! :)

exora said...

hehe..yer acik, sbb x slalu jmpa ble wt camtu tu..

diana said...

mahalnye baju..
saya punye baju tak sampai seratus hahahah...

exora said...

diana: bkn slalu pun, sethn skali pun ssh nk dpt, nsb baik ada member jual hutang..hehe..merasa jgk laa