*IKLAN DEH!!*

Friday, 21 October 2011

Baru aku tau...

Selamat petang...

Petang ni ada 3 perkara
yang aku baru tau...

Yang pertama...
tadi aku tengok Al-kuliyyah di tv3
tajuknya 'NOTA WASIAT'
banyak yang dijelaskan oleh ustaz
dan aku tertarik dengan satu perkara ni
iaitu tentang hukum menerima
benda2 yang diwasiatkan
oleh orang bukan islam
kepada orang islam
contohnya rumah atau kereta
hukumnya..kita boleh menerima dan menggunakannya
dan tidak berdosa

perkara kedua
sebenarnya dah lama
aku daftar dengan nufnang
selepas kena review oleh diana
dah berjaya pun daftar
tapi dah puas godek
x keluar jgk kat blog
akhirnnya kena jgk la
aku kacau blogger mama sarahnajwan
nasib baik petang ni dia online pulak
maka dia pun tolong lah kawannya
yg agak slow IT ni...heheheh
dengan itu keluar lah logo nuff tu dah

perkara ketiga
dan satu lagi cara buat link 
macam yang aku dah cuba kat atas tu
dah berjaya
hahahh..tm kacih yer


salam exora...

12 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Cikgu Exora

lepas ni dok tenguk selalu nuff tu...

Wassalam

kakcik said...

Tak rugi bertanya kalau tak tahu, kan? :)

~ yus ~ said...

tak tahu, bertanya supaya tak sesat jalan kan kak...

hehe, nasib ada kak zia...:)

exora said...

waalaikumussalam atuk :

betul tu atuk...yer la benda baru dptkan..hehehh

exora said...

kakcik :

betul kakcik...
kdg2 sgn jgk nak tya mende2 sng tp dh cb sendiri x jgk jd2...baik tanya jer

exora said...

yus :

tu la kalau ngan dia mende kecik pun tya x malu tau...
dah biasa dari dulu
plg2 tdk pun dia gelak(hhahaaa)
kat chat tu jer

sarah-najwan said...

hehehe..hahahhaa
jgn malu utk bertanya jika baik utk diri kita dan insyaAllah suatu hari nati bole kongsi ilmu itu dgn org lain pulok..:P

exora said...

ina :
wt la n3 nu pulakkk...
tm ksh daun keladi
esk2 nk tya lagi...hahahhh

Ujie said...

exora..kalau malu tanya org, tanya cik google je.
taip je apa soalan..saya biasa buat gitu. alhamdulillah skrg ramai blogger buat tutorial.

exora said...

ujie :
tu la mslh besar saya...malas
hehhehe nk bc tutorial
tp kdg2 saya baca jgk, x fhm jgk
br tya org.

diana said...

dah pasang eik??
bagus2...
tak salah bertanya..
saya dulu pun bermula dari 0..
sebab banyak bertanya la
baru tahu itu ini..

kalau boleh letak tiga2 iklan tu..
senang dapat be.

exora said...

Diana :
hehe..dah pasang
tp yg kt bwh n3 tu lum jd lg psg