*IKLAN DEH!!*

Wednesday, 5 October 2011

Pic 5

Assalamualaikum...

Jom layannnn
cuba teka, apakah aku...

seperti sebiji permata...
 cantik...ulas2nya







 bila jumpa buah ini aku pasti membelinya walaupun kadang2 
mencecah RM5 sebiji...itu pun nasib baik ada tau


ok...dah boleh teka kan
inilah buah kegemaranku
delima...

salam exora...

17 comments:

aimie amalina said...

heee
buah peverettt
delima!

Fitri Senin said...

kalo beli kat cold storage blh cecah sampai rm16 sebiji bila timbang

Hanis Azla said...

saya pun suka buah delima ni.. last week beli kat supermarket, 3 biji 10 ringgit.. sedap sungguh rasanya..

anamizu said...

wahhh buah delima :)
cik ana penah mkn sekali je..hehe




salam kenal,
cik ana :)

exora said...

aimie. fitri dan hanis :

buah ni memang sedap...mengikut adk ipar sy buah ni dalam sebiji tu hanya ada seulas jer yg terbaekkk so kalu kita mkn jgn la share ngan org lain takut yg baik tu x dpt kt kita pulak...
tp buah ni ulasnya byk, sy slalu jgk kongsi makan, x sampai ht lak nk mkn sorang2..heheh

exora said...

hi anamizu...thanx sudi singgah cni

Ujie said...

buah delima lah..
tapi kalau exora tunjuk gambar yg first tu je, mmg tak tau nak jawab tu gambar apa.

wahida said...

sedapnya..lama tak mkn...mana nak carik ni??

exora said...

ujie...

suka tengok ulas2nya..seperti permata delima

exora said...

wahida : kat seremban ni akak selalu jumpa kat econsave jer, mggu lepas mrh ckit..RM2.50 je sebiji

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kegemaran LM juga.amat berkhasiat.merahnya warna dia.

Azhariah Zuber said...

favourite mak sy

~ yus ~ said...

yus tak berapa suka delima ni kak...huhu

mungkin sbb tak biasa makan kot

exora said...

hi LM...
tu la skrg ni jrg dh nk jumpa yg betul2 merah.

exora said...

azza n yus :
rugi kalau x suka buah ni, banyak
khasiatnya.
Mula2 ayah saya x suka jgk tp setelah puas mak n saya suruh dia try..ermm, pastu dia plk yg kerap ambik buah tu.

CIK TOM said...

buah delima mmg mahal..dulu penah ayah cr tp susah kot nak dpt.buah delima ni byk khasiat n org guna utk berubat tradisional..

exora said...

betul tu cik tom...kt kg dh ssh nak cari pokok ni...tp econsave sbn bagus, kerap jgk ada wpun mahal.