*IKLAN DEH!!*

Monday, 3 October 2011

Hujung minggu...sibuk jer

Assalamualaikum...

Uollz tengah buat apa tu
dah diulit mimpi ker
atau masih lagi menguruskan
hal2 rumah tangga
yang x pernah ada penghujungnya

hujung minggu cuti
ingat boleh la relax, santai2 jer
kat rumah
sambil melayan blog n fb
tapi sibuk jugak rupanya
kekadang buat2 sibuk pun ada
hihi.....

pagi sabtu hujan
basuh baju sekolah dan baju sukan M.Hakim (manual tu)
nak buat sarapan, minyak masak kehabisan rupanya
malas nak keluar, makan jer apa ada...huhu
petang keluar jalan2 cari netbook
dh lama nk beli tapi x beli2 lagi
akhirnya aku dah berjaya memilikinya
maghrib sampai rumah
lepas solat isya' terus ke rumah sebelah
ada tahlil...anak makcik sebelah
yang menetap kat London, meninggal di sana
2 minggu lepas.........

pagi ahad...
jahit manik kat lengan baju raya
patutnya pakai raya ke 3 
masa bertandang ke rumah mertua
tapi x siap2 jahit manik sampai hari ni
baru sebelah siap
lepas tu bfast kat kedai sebab nak makan roti canai 
terus ke econsave
cari barang keperluan dapur
sempat aku sambar sepasang baju
kat PEACE...'offer' murah jer
RM59 hinggit tapi cantekk
dimata aku la...

balik rumah terus masak
lepas makan...gosok baju2 Hakim dan aku
untuk 3 hari jer dulu, penat
petang layan cerita rock kt tv3
sambil2 menampal bunga2an
di dinding ruang tamu ku
hahaha..M.Hakim komplen
dah jadi macam tadika la pulak, katanya
dah maghrib baru basuh baju2 aku pulak
malam...layan Amni
lepas tu buka laptop siapkan senarai nama
murid2 yang layak bantuan KWAPM
dan akhirnya... barulah aku berpeluang
melayan fb dan buat n3 ni

ermmm...sibuknyer
sampai x sempat nak menjenguk
pokok2 matahari yang baru ditanam
nak baring2 depan tv pun x dan
cepat sangat2 masa berlalu
sori la yer
merepek jer aku menulis hari ni...


salam exora...

13 comments:

CIK TOM said...

salam exora..econsave mana ni??econsave pilah ker??heee..ciktom selalu pi beli barang kat econsave pilah ;)

salam kenal dari cik tom :)

kakcik said...

Hari ini (Isnin) kakcik bercuti untuk merehatkan badan selepas lasak sangat pada Sabtu dan Ahad. :)

Fitri Senin said...

wahhh..memang banyak tu..

exora said...

salam cik tom...
saya selalu kt ecnsave forest height sbn..tp kalau ada meeting kt pilah, suka gk singgah ecnsave pilah sbb suka beli bunga2 segar kt ctu...murah dr kdai bunga

exora said...

kakcik : selamat berehat yer kakcik..., kalau ble setiap hari isnin saya nk cuti...hehe

Fitri :

tu la pasal...x sempat merehatkan diri

Amy Syaquena said...

Mak ia padatnya jadual...

wahida said...

bznya....

nnt jenguk pokok matahari tu yer...kesian dia..dia pun nak perhatian gak...hehe...

ieda said...

wah penuh agenda .. mcm biasa bila suri rumah same je mcm org bekerja kan .. mcm2 hal nak buat

~ yus ~@ ibu maznaz said...

kalau di rumah sebenarnya memang banyak kerja kak exora. Yus ni je kadang tu tutup mata je, sbb nak gak layan blog kan...hahaha

exora said...

amy :
hehe...itu la kan, nak manjakan diri pun x leh sangat.

wahida :
akak pun rindu gak kt pokok2 tu...dah la baru seminggu lebih tanam, nsb baik skrg asyik hjn jer.

exora said...

ieda n yus :
kerja2 rumah memang x pernah habis,
tp pandai2 kita la untuk membahagikan masa kan...kalau x lgsg x smpt nk lyn blog n fb.
ibu2 pun perlu rehat n santai gak kan...

NM02 said...

tumpang lalu..

singgah follow sini

jom, sudi2 follow ai pulak

maceh

^_^

exora said...

NM02...
thanx folow, nti kita folow awk plk yer.